page_top_back

Одржување и поправка на готови кесички машини за пакување

Преформирани машини за пакување торбичкисе суштински парчиња опрема за многу бизниси кои работат во прехранбената и пијалациската индустрија, фармацевтската и другите производствени индустрии.Со редовно одржување и правилно чистење, вашата машина за пакување ќе трае со години, ќе ја зголеми ефикасноста и ќе го намали времето на застој и трошоците за поправка.Еве упатство за тоа како да ја одржувате и поправате вашата однапред направена машина за пакување торбички.

машина за чистење

Чистењето на вашата машина е од суштинско значење за таа да работи ефикасно.Валканите машини може да предизвикаат затнување, протекување и други проблеми што може да доведат до изгубено производство и скапи поправки.Еве неколку чекори што треба да ги следите кога ја чистите вашата машина:

1. Исклучете ја машината и исклучете го приклучокот за напојување.

2. Користете правосмукалка или четка за да ги отстраните сите неврзани остатоци како прашина, производ и материјал за пакување од деловите на машината.

3. Исчистете ја површината на машината со благ детергент и топла вода, обрнувајќи посебно внимание на заптивните челусти, цевките за формирање и другите делови што доаѓаат во контакт со производот.

4. Исплакнете ја машината со чиста вода и исушете ја со чиста крпа без влакненца.

5. Подмачкајте ги сите подвижни делови со лубрикант за храна.

вештини за одржување

Редовното одржување ќе ви помогне да ги решите проблемите пред тие да станат сериозни и скапи поправки.Еве неколку совети за одржување за да ја одржувате вашата машина ефикасно да работи:

1. Проверете ги и заменете ги филтрите за воздух, масло и вода на машината во препорачаните интервали.

2. Проверете ги ремените, лежиштата и запчаниците.Овие делови се подложни на абење и може да предизвикаат дефект на машината.

3. Затегнете ги сите лабави завртки, завртки и навртки.

4. Проверете го секачот, наострете го доколку е потребно и заменете го кога ќе стане досаден за да спречите кинење или нерамномерно сечење на кесата.

поправете ја вашата машина

Иако редовното одржување може да спречи многу проблеми, машините сепак може неочекувано да се расипат.Ако вашата машина за пакување се соочува со некој од следниве проблеми, можеби е време да повикате техничар за поправки:

1. Машината не се вклучува и не работи.

2. Торбата произведена од машината е оштетена или деформирана.

3. Кесите произведени од машината се нерамни.

4. Кесата не е правилно запечатена.

5. Тежината, волуменот или густината на пакувањето произведено од машината се неконзистентни.

Резимирајте

Следејќи ги овие основни чекори за чистење, одржување и поправка на вашиотоднапред направена машина за пакување торбичка, ќе можете да го минимизирате времето на застој, да ги намалите трошоците за поправка и да го продолжите животниот век на вашата машина.Плус, ќе можете да обезбедите вашите операции да се одвиваат непречено и ефикасно, произведувајќи висококвалитетно пакување кое ги задоволува потребите на вашите клиенти.


Време на објавување: мај-11-2023 година